Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αποκατάσταση Εμπλουτισμού Γεωτρήσεων της Λεκάνης Εµπάρου
Αποκατάσταση Εμπλουτισμού Γεωτρήσεων της Λεκάνης Εµπάρου PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 13-10-2015

Δελτίο τύπου

Ξεκινά το έργο Αποκατάσταση εμπλουτισμού των γεωτρήσεων της λεκάνης Εµπάρου με προϋπολογισμό 40.000,00 €, τη σύμβαση υλοποίησης του οποίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ψυλλάκης και Νικήτας Γιαμαλάκης, καθώς και η επιβλέπουσα μηχανικός Νίκη Μπουζουνιεράκη.

Το έργο αφορά την αξιοποίηση των όμβριων χειμερινών υδάτων, καθώς και των υδάτων από υφιστάμενη πηγή κατά τη περίοδο του χειμώνα και την διάθεση τους για εμπλουτισμό αρδευτικών γεωτρήσεων στη λεκάνη της Εµπάρου. Με το έργο προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου µήκους 375,00 μέτρων από αγωγό Πολυαιθυλενίου Φ 250 που θα παραλαμβάνει νερά από υφιστάμενο συλλέκτη και θα τα διαθέτει σε υφιστάμενο φρεάτιο συλλογής υδάτων που βρίσκεται στον οικισμό Ξενιάκο του ∆ήµου Βιάννου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου σε δήλωση του ανάφερε:

«Το έργο είναι επιτακτικό σήμερα που το φαινόμενο της λειψυδρίας έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητό στον Δήμο μας αφού έχουν φορτωθεί σημαντικά οι γεωτρήσεις και ιδιαίτερα στην λεκάνη της Εµπάρου. Σκοπός του έργου είναι να γίνει συλλογή σε αρκετές ποσότητες οµβρίων υδάτων που σήμερα χάνονται και να τις προωθήσει στις γεωτρήσεις της περιοχής. Είναι σημαντικό να ενισχυθεί το υδάτινο αποθεματικό της λεκάνης και να υπάρξει έστω και µια μικρή ανύψωση της στάθμης της για να αντιμετωπιστούν σε ένα σημαντικό µέρος οι αυξηµένες ανάγκες της περιοχής για άρδευση».

Το έργο «Αποκατάσταση Εμπλουτισμού Λεκάνης Εµπάρου » χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα µε την υπ΄αρ. 377248/04-10-2012 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA