Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συμμετοχή του Δήμου Βιάννου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “A unified platform for multi-hazard risk management and response planning exploiting remotely sensed data”
Συμμετοχή του Δήμου Βιάννου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “A unified platform for multi-hazard risk management and response planning exploiting remotely sensed data” PDF Εκτύπωση
Άνω Βιάννος 25/04/2018
Την εφαρμογή και αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτικής Προστασίας είχε ως θέμα η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βιάννου, στα πλαίσια της πρόσκλησης του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ του Δήμαρχου κου Παύλου Μπαριτάκη, του Αντιδημάρχου κου Νικήτα Γιαμαλάκη, και των στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κους Αναστάσιο Ιωάννου και Μιχαήλ Γκοργκούλη.
Όπως αναφέρθηκε στα πλαίσια πρόσκλησης του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης- Δ/νση Πολιτικής Προστασίας θα συμμετάσχει σε πρόταση Ευρωπαϊκού Προγράμματος που θα συντονιστεί από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Στόχος του Προγράμματος με τίτλο « A unified platform for multi-hazard risk management and response planning exploiting remotely sensed data (PANDORAMAP)" είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων με την ανάπτυξη και χρήση μιας επιχειρησιακής πλατφόρμας βασισμένης σε τεχνικές παρατήρησης γης και συστήματος διαχείρισης δεδομένων γεω-βάσεων.
Ειδικά για την Κρήτη, προβλέπεται η αξιοποίηση του προγράμματος για το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή άσκησης πεδίου μικρής κλίμακας για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς στον Δήμο Βιάννου, στην οποία έχει προταθεί να συμμετέχει ο Δήμος.
Ο Δήμαρχος αποδέχθηκε την πρόταση συμμετοχής τονίζοντας ότι μέσα από τέτοιες δράσεις αποκτούνται σημαντικές εμπειρίες στον τομέα της πολιτικής προστασίας άλλα και εξειδίκευσης στην αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών. Είναι χρέος μας να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο εάν παραστεί ανάγκη και τέτοια προγράμματα βοηθούν την επίτευξη του σκοπού αυτού.
 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA