Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Πορεία Υλοποίησης Αντιπυρικού Σχεδιασμού Δήμου Βιάννου
Πορεία Υλοποίησης Αντιπυρικού Σχεδιασμού Δήμου Βιάννου PDF Print
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Άνω Βιάννος 29-07-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνάντηση έγινε με την παρουσία των Αντιδημάρχων Νικήτα Γιαμαλάκη και Μανόλη Αγαπουλακη καθώς και του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βιάννου Ανθυποπυραγού Ηλία Παππά και του Υποδιοικητή Πυρονονόμου Αβραάμ Βεισάκη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, εξετάσθηκαν όλα τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχουν σχεδιαστεί , σε συνεργασία πάντα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο κ. Μπαριτάκης ενημέρωσε τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου για τα μέσα και τα μηχανήματα που διαθέτει ο δήμος Βιάννου και τα οποία, όπως ανέφερε, είναι στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της. Παράλληλα του κοινοποίησε τις δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει ο δήμος Βιάννου , όπως ο καθαρισμός των πρανών στο οδικό δίκτυο, η βελτίωση της οδοποιίας στις δασικές εκτάσεις υποδομές αρδευτικών δικτύων κτλ και οι οποίες συνδράμουν σημαντικά στο έργο των πυροσβεστών εφόσον παραστεί ανάγκη.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και οι κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν το επόμενο κρίσιμο διάστημα του καλοκαιριού, αφού, όπως και πριν έτσι και τώρα, με πρωτοβουλία του Δήμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συντονισμού για την ενίσχυση της πορείας υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού της περιοχής, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, οι εργολάβοι δακοκτονίας που διαθέτουν τρακτέρ την Διεύθυνση Δασών, τις δημοτικές υπηρεσίες, εθελοντές κ.α

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που είχαν να κάνουν με παρεμβάσεις στο κτίριο του Πυροσβεστικού σταθμού και λοιπά θέματα που άπτονται της λειτουργίας του. Τονίσθηκε ιδιαίτερα η δράση εθελοντικών ομάδων που μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια τόσο στην πρόληψη όσο και στα πρώτα κρίσιμα λεπτά όταν εκδηλωθεί πυρκαγιά. Πάνω σε αυτό συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση προγράμματος εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης εθελοντών τόσο πυροσβεστών όσο και απλών πολιτών σε θέματα πολιτικής προστασίας με πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τέλος, τόσο ο κ. Μπαριτάκης όσο και ο κ. Δαμουλάκης ανέδειξαν την καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τονίζοντας ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους στοχεύει πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση ενώ και οι δυο ευχήθηκαν να κυλήσει χωρίς προβλήματα η υπόλοιπη αντιπυρική περίοδος.

 

130729_pirosvestiki_web.jpg

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA