Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Υπογράφτηκε η Σύμβαση για την Εκτέλεση του Εργου «Βελτίωση Υδροληψίας των Οικισμών Άνω Βιάννου, Κάτω Βιάννου & Χόνδρου του Δ. Βιάννου»
Υπογράφτηκε η Σύμβαση για την Εκτέλεση του Εργου «Βελτίωση Υδροληψίας των Οικισμών Άνω Βιάννου, Κάτω Βιάννου & Χόνδρου του Δ. Βιάννου» PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Άνω Βιάννος 15-11-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κου Σταύρου Αρναουτάκη υπογράφτηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Βιάννου κο Παύλο Μπαριτάκη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση υδροληψίας των οικισμών Άνω Βιάννου, Κάτω Βιάννου & Χόνδρου Δ. Βιάννου» με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι Νικήτας Γιαμαλάκης και Μανόλης Αγαπουλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μηνάς Σταυρακάκης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Άνω Βιάννου Κάτω Βιάννου και Χόνδρου, Δημοτικοί Σύμβουλοι , η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Μαρίας Νερατζάκη, και η επιβλέπων μηχανικός του έργου Νίκη Μπουζουνιεράκη.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 825.234,00€ που αποκαθιστά την υδροδότηση των οικισμών Χόνδρου και Κάτω Βιάννου όπου τα δίκτυα έχουν καταστραφεί και παράλληλα συμπληρώνει την ύδρευση της Άνω Βιάννου, δηλαδή θα εξυπηρετεί σημαντικό τμήμα του Δήμου Βιάννου.

Με βάση την μελέτη του έργου προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

Κατασκευή παγιοποιημένων δικτύων ύδρευσης μήκους 11.035,00 m από σωλήνες πολυαιθυλενίου. Τα δίκτυα ξεκινούν από την γεώτρηση στο Σπαρτή και καταλήγουν σε δύο υφιστάμενες δεξαμενές στο Γκαμπριέλλε Βιάννου, στη Κάτω Βιάννο και σε μία νέα δεξαμενή στη θέση Περβόλα . Προβλέπεται η αποκατάσταση - ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης και ομβρίων μήκους 1.140,00 m από σωλήνες PVC καθώς και η αποκατάσταση - ολοκλήρωση κοινωφελών δικτύων ( ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων, ηλεκτρικών με φρεάτια διανομής ή παραλαβής και με σωλήνες διανομής, στο τμήμα που διέρχονται τα νέα δίκτυα ύδρευσης. Αξιοποιείται η γεώτρηση στη θέση Σπαρτή με τοποθέτηση υποβρύχιας αντλίας και αποθήκευσης του νερού σε δεξαμενή χωρητ/τας V = 300,00 m3. Το νερό θα διανέμεται με φυσική ροή από τη δεξαμενή για τους οικισμούς Κάτω Βιάννου, Χόνδρου και με προώθηση μέσω νέας αντλίας για την Άνω Βιάννο.Γίνεται η αξιοποίηση της γεώτρησης στη θέση Ψυχούλι. Το νερό θα διανέμεται με φυσική ροή από τη υφιστάμενη αντλία σε νέο δίκτυο για τον οικισμό Χόνδρου. Στον οικισμό Χόνδρου στη θέση Περβόλα, προβλέπεται η κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης, χωρ/τας V=150 m3 ενώ αποκαθίστανται πλήρως τα τμήματα του οδικού δικτύου που διέρχονται τα νέα δίκτυα ύδρευσης . Το Συνολικό μήκος δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης - ομβρίων είναι 12.175,00 m.

Ο Δήμαρχος Βιάννου κατά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: Οι οικισμοί Άνω Βιάννου Κάτω Βιάννου και Χόνδρου, εξασφαλίζουν την υδροδότηση τους αλλά παράλληλα αποκτούν, ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης με την αξιοποίηση των υδρευτικών γεωτρήσεων της περιοχής, με ένα έργο ανάσα για την ποιότητα ζωής των κάτοικων των παραπάνω οικισμών . Με σταθερή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης τον Αντιπερειφερειάρχη Ηρακλείου και τα στελέχη της Περιφέρειας δίνουμε λύσεις στο πρόβλημα της υδροδότησης των οικισμών αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά αλλά και Εθνικά προγράμματα. Η συνεχής προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου μας σε άριστη συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης αποτελούν εχέγγυα για την ένταξη και υλοποίηση σοβαρών παρεμβάσεων που ολοκληρώνουν τις απαραίτητες υποδομές του Δήμου. Με δεδομένο και το γεγονός ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη, αλλά και η συνέπεια και συνεργασία της κατασκευάστριας εταιρείας αποτελούν εγγύηση ότι η παράδοση του έργου θα είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται από τη σύμβαση. Ζητάμε τη συνδρομή και την κατανόηση των δημοτών μας για την ταλαιπωρία που ενδέχεται να υπάρξει κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου.

Το έργο «Βελτίωση υδροληψίας των οικισμών Άνω Βιάννου, Κάτω Βιάννου & Χόνδρου Δ. Βιάννου", συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013. Υπογραφή Σύμβασης

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA