Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Υπογραφή Σύμβασης του έργου «Αξιοποίηση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου πρώιμης Βυζαντινής εκκλησίας Αγ. Θεοδώρου Χόνδρου Δ. Βιάννου»
Υπογραφή Σύμβασης του έργου «Αξιοποίηση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου πρώιμης Βυζαντινής εκκλησίας Αγ. Θεοδώρου Χόνδρου Δ. Βιάννου» PDF Print

Υπογράφτηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Βιάννου κο Παύλο Μπαριτάκη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αξιοποίηση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου πρώιμης Βυζαντινής εκκλησίας Αγ. Θεοδώρου Χόνδρου Δ. Βιάννου» με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι Νικήτας Γιαμαλάκης και Μανόλης Αγαπουλάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χόνδρου Μανώλης Ψαρολογάκης, και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου Γιώργος Παπαμαστοράκης.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 60.733,00€ που αφορά την αξιοποίηση και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου της πρώιμης Βυζαντινής εκκλησίας Αγ. Θεοδώρου, Τ.Κ. Χόνδρου, Δήμου Βιάννου.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνει την αναδόμηση του περιμετρικού μαντρότοιχου στον αύλειο χώρο και επανατοποθέτηση της κατεστραμμένης αψιδωτής πύλης. Εντός του αύλειου χώρου προβλέπεται πλακόστρωση από πέτρα τοπικής προέλευσης. Για την εξασφάλιση της φωταγώγησης κατά τις νυκτερινές ώρες, θα τοποθετηθούν στήλες φωτισμού, μινιμαλιστικού - κλασσικού τύπου. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία χαμηλής φύτευσης για τον καλλωπισμό και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου. Τέλος με την τοποθέτηση ξύλινων καθισμάτων από ξύλο καστανιάς εξασφαλίζεται η στάση και ανάπαυση των επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Βιάννου κατά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας αξιοποιούμε τον αύλειο χώρο του παλαιού νεκροταφείου της Βυζαντινής Εκκλησίας του Αγίου Θεοδώρου στον Χονδρο δημιουργώντας ένα λειτουργικό χώρο που δένει απόλυτα με την ιερότητα του τόπου. Συνεχίζουμε με έργα να προσφέρουμε στο τόπο μας και να αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν.

Το έργο «Αξιοποίηση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου πρώιμης Βυζαντινής εκκλησίας Αγ. Θεοδώρου Χόνδρου Δ. Βιάννο», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Υπογραφή Σύμβασης

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA