Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Ημερίδα Πυροπροστασίας στον Δήμο Βιάννου
Ημερίδα Πυροπροστασίας στον Δήμο Βιάννου PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Άνω Βιάννος 05-08-2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία έγινε σήμερα στην Βιάννο στο Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο, η τρίτη κατά σειρά φέτος συνάντηση - Ημερίδα για την πυροπροστασία Δήμου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βιάννου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ν. Ηρακλείου.

Συμμετείχαν η εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας του Δήμου Βιάννου, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι υδρονομείς του Δήμου, οι εργολάβοι δακοκτονίας που διαθέτουν τρακτέρ, καθώς και οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων της περιοχής. Ο Δήμαρχος Βιάννου στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών, την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ενημέρωση και την συμμετοχή όταν υπάρξει ανάγκη αλλά και κυρίως στην πρόληψη προκειμένου να προλαβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα.

Ο Αντιπερειφερειάρχης Ηρακλείου κος Κουκιαδάκης αναφέρθηκε στα γεγονότα της πυρκαγιάς του 2012 και επισήμανε το σημαντικό ρόλο, και την βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι ίδιοι οι πολίτες με την συμμετοχή τους. Τόνισε ότι η Περιφέρεια χωρίς να έχει πόρους και αρμοδιότητες είναι κοντά στις πληγείσες περιοχές και προσφέρει σημαντική βοήθεια μέσα από τους ελάχιστους πόρους που της έχουν απομείνει. Επισήμανε για πολλοστή φορά πως έχει ζητηθεί σε μόνιμη βάση για όλη την αντιπυρική περίοδο να βρίσκεται ελικόπτερο τύπου Eriksson στην Περιφέρεια Κρήτης, αφού έχει αποδεδειχθεί ότι είναι το πιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό μέσο στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Την αναλυτική παρουσίαση της ημερίδας έκανε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου κ. Δαμουλάκης Εμμανουήλ, ο οποίος εξήγησε το ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και το επιχειρησιακό της σχέδιο για την πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Τόνισε ιδιαίτερα την σημασία που έχει η βοήθεια και η συνδρομή των πολιτών, ειδικά στα πρώτα λεπτά που εκδηλώνεται η πυρκαγιά. Αναφέρθηκε αναλυτικά στα αίτια των πυρκαγιών, και ζήτησε την αυξημένη προσοχή των πολιτών όλες τις μέρες που οι δείκτες επικινδυνότητας είναι υψηλό επίπεδο. Επισήμανε την αυξημένη προσοχή για τις εργασίες που γίνονται στην ύπαιθρο με την χρήση γεωργικών εργαλείων όπου έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι αυτά γίνονται αίτια πυρκαγιών από την λανθασμένη χρήση τους, και πως σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτιάς κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ακολούθησε διάλογος με ερωτήματα των συμμετεχόντων, πάνω σε αυτά αναπτύχθηκαν και δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες και εξηγήσεις για την συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων και την δράση τους στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αντιπερειφερειάρχη Ηρακλείου κο Ευριπίδη Κουκιαδάκη, την Περιφέρεια Κρήτης με το τμήμα πολιτικής προστασίας, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου Πύραρχο Εμμανουήλ Δαμουλάκη και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου για την ανταπόκριση τους αλλά και την συμβολή τους όταν τους ζητηθεί.

 

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA