Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Συνάντηση με την Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης
Συνάντηση με την Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

Άνω Βιάννος 3-11-2014

 

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση με την Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης

Συνάντηση με την Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης είχε ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, εκπρόσωποι φορέων και μέλη της Συντονιστικής επιτροπής για το Κ.Υ του Δήμου Βιάννου.

Ειδικότερα συναντήθηκαν με τον Διοικητή της υπηρεσίας, Αντώνη Γρηγοράκη και τον Υποδιοικητή, Γιώργο Λυρώνη, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα έθεσαν στην Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κ.Υ. Βιάννου, τόσο σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, όσο και σε πληρώματα ασθενοφόρου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην συνάντηση του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Γρηγοράκο ο οποίος είναι ενήμερος της κατάστασης καθώς και για τις δεσμεύσεις του, σχετικά με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας .

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και ο Δήμαρχος ενημέρωσαν την Διοίκηση της 7ης ΔΥΠΕ, για την δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Άνω Βιάννο με όλους τους πολίτες να διαμαρτύρονται για το πρόβλημα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας και όλα όσα καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν αφού αναγκάζονται με μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς τακτική συγκοινωνία, ενώ για τους ηλικιωμένους το πρόβλημα αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα με ότι σημαίνει για την υγεία τους . Ιδιαίτερα επισήμαναν την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου, αφού με τη μη κάλυψη των θέσεων αυτών κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές σε κατεπείγοντα περιστατικά που χρίζουν άμεση διακομιδή.

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης δήλωσε ενήμερη για τα προβλήματα και ενημέρωσε θα προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη μιας θέσης Οδοντιάτρου από τις ήδη ολοκληρωμένες κρίσεις του 2011, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της προκήρυξης για τις δύο (2) θέσεις επικουρικών ιατρών Γενικής Ιατρικής και της μίας (1) Παιδιατρικής, οι οποίες και σε περίπτωση που αποβούν άγονες θα επαναπροκηρυχθούν.

Όσον αφορά στα προβλήματα που σημειώνονται στη διακομιδή ασθενών, ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δεσμεύτηκε ότι στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην 7η ΥΠΕ Κρήτης παρουσία του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδη, θα τεθεί ειδικά το θέμα συμπαράστασης του ΕΚΑΒ στην ήδη υπάρχουσα δομή και στον υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στο Κ.Υ Βιάννου (1 ασθενοφόρο και 3 οδηγοί).

Επίσης με την προκήρυξη των επόμενω θέσεων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που χρονολογείται στα τέλη του έτους θα προκηρύχνουν για την Βιάννου οι θέσεις του μικροβιολόγου και ακτινολόγου. Παράλληλα όμως αναζητείται προσωρινή λύση για το θέμα αυτό έως την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την αντιμετώπιση του.

141103_7dypesynantisi_1024x768.jpg

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA