Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Υπογραφή Σύμβασης: «Δημιουργία Εκθεσιακού Υλικού Προβολής του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης»
Υπογραφή Σύμβασης: «Δημιουργία Εκθεσιακού Υλικού Προβολής του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης» PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Άνω Βιάννος 06-03-2015

Την σύμβαση του έργου «Δημιουργία Εκθεσιακού Υλικού Προβολής του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης» προϋπολογισμού 37.542,43 €, υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Νικήτα Γιαμαλάκη, και της επιβλέπουσας μηχανικού Νίκης Μπουζουνιεράκη.

Η προτεινόμενη εργασία θα υλοποιηθεί σε μια σειρά φάσεων-δράσεων.

Δράση 1 Αξιολόγηση - Αρχειοθέτηση Αρχειακού Υλικού καθώς και τεκμηρίωση του περιεχομένου του μουσείου.

Δράση 2 Δημιουργία εικαστικών - καλλιτεχνικών συνθέσεων στην κεντρική αίθουσα του μουσείου οι οποίες θα έχουν σαν θέματα: • Την αποτύπωση του γεγονότος της εκτέλεσης στα Μελιανά. • Την απεικόνιση - έκθεση προσωπικών ντοκουμέντων και ενθυμίων των θυμάτων. • Την διασύνδεση της ιστορικής μνήμης με την διαχρονική μνήμη της φύσης του τόπου.

Δράση 3 Σχεδιασμός λογότυπου Μουσείου, Γραφιστική επιμέλεια - εκτύπωση των εικαστικών συνθέσεων της Έκθεσης του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, καθώς και δημιουργία - εκτύπωση πολύπτυχου εντύπου για την πληροφόρηση των επισκεπτών του Μουσείου.

Δράση 4 Δημιουργία πρωτότυπης μουσικής για τις ανάγκες μουσικής επένδυσης της Ιστοσελίδας, του DVD-RΟΜ, αλλά και της μουσικής υπόκρουσης στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου σε δήλωση του ανάφερε: Με την παρέμβαση που υλοποιούμε προχωράμε στην δημιουργία και τον σχεδιασμό, εκθεσιακού υλικού των ιστορικών γεγονότων της καταστροφής της Βιάννου με σκοπό τη διάδοση, προβολή και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και της πιο πρόσφατης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και μετάδοση των γεγονότων της γερμανικής θηριωδίας προς τους νεώτερους.

Το έργο «Δημιουργία Εκθεσιακού Υλικού Προβολής του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης» είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ) Δήμου Βιάννου» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA