Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Χρηματοδοτούνται σημαντικά έργα της Βιάννου
Χρηματοδοτούνται σημαντικά έργα της Βιάννου PDF Εκτύπωση
Άνω Βιάννος 22/10/2018

Συνάντηση Δημάρχου Βιάννου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Μια σειρά από σημαντικά έργα που μελέτησε και ωρίμασε ο Δήμος Βιάννου χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Κρήτης και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, μετά την ένταξή τους στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Τα έργα αυτά συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Στ. Αρναουτάκη, με τον Δήμαρχο Βιάννου, κ. Παύλο Μπαριτάκη, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του Δήμου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τόσο τα προβλήματα της περιοχής, όσο και οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που μπορούν να ενισχύσουν τον Δήμο Βιάννου. Η συζήτηση έγινε σε φιλικό κλίμα και ο Περιφερειάρχης άκουσε με προσοχή τα θέματα που αναπτύχθηκαν. Όπως ο ίδιος δήλωσε είναι πάντα κοντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με σκοπό την επίλυση τους. Η επικοινωνία με τον Δήμαρχο είναι συνεχόμενη, αφού αρκετές είναι οι χρηματοδοτήσεις που έχουν εκταμιευθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων προς τον Δήμο Βιάννου για επίλυση καθημερινών προβλημάτων του. Δεδομένο που επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στην καλή σχέση και συνεργασία με την Περιφέρεια, απαριθμώντας τις χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει ο Δήμος κατά την διάρκεια της θητεία του Περιφερειάρχη.

Ο Περιφερειάρχης αποδέχθηκε τα αιτήματα που του τέθηκαν από τον Δήμαρχο και την αντιπροσωπεία και θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης θα χρηματοδοτηθούν τα έργα:

  • -Αποκατάσταση κτιρίου παλαιού δημοτικού σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Βιάννου.
  • Κατασκευή γηπέδου στην Τοπική Κοινότητα Εμπάρου.
  • Αντικατάσταση αρδευτικής γεώτρησης στη θέση Μελισοχάρακο της Τ.Κ. Χόνδρου.
  • Αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας της Τ.Κ. Αφρατίου.
  • Αποκαταστάσεις συντηρήσεις Ιερού Ναού Παναγίας Κεραλιμανιώτισσας της Τ.Κ. Καλαμίου.
  • Αποκατάσταση διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας της Τ.Κ. Αμιρών.
  • Τσιμεντοστρώσεις δημοτικής οδοποιίας στους οικισμούς Κεφαλοβρυσίου, Ξενιάκου κ.ά.
  • Αποκατάσταση συντήρηση κτιρίων της Αγίας Μονής Βιάννου.

Οι σχετικές μελέτες ολοκληρώνονται από την τεχνική υπηρεσία και τους συνεργάτες του Δήμου Βιάννου, ενώ τα αντίστοιχα έργα θα δημοπρατηθούν αμέσως μετά τη σχετική τροποποίηση και ένταξή τους στο τεχνικό πρόγραμμα 2018 του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος πολλαπλώς έχει στηρίξει τον Δήμο μας και βρίσκεται κοντά στα προβλήματα του τόπου. Αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στην επίλυση των προβλημάτων αυτών. Είναι για όλους μας ιδιαίτερα σημαντική η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που διατυπώνουμε προς την Περιφέρεια Κρήτης για την χρηματοδότηση έργων και μελετών απαραίτητων για τη βελτίωση των υποδομών του ορεινού Δήμου Βιάννου».

Στην συνάντηση εκτός του Δημάρχου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Νικήτας Γιαμαλάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μηνάς Σταυρακάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Θεοδοσάκης οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Εμπάρου και Κάτω Βιάννου καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA