Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνάντηση Δημάρχου Βιάννου με εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιρισμών του Δήμου
Συνάντηση Δημάρχου Βιάννου με εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιρισμών του Δήμου PDF Εκτύπωση
Άνω Βιάννος 23/10/2018

Συνάντηση Δημάρχου Βιάννου με εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιρισμών του Δήμου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Βιάννου μεταξύ του Δημάρχου κ. Παύλου Μπαριτάκη και των εκπροσώπων των αγροτικών Συνεταιρισμών του Δήμου, με θέμα τα προβλήματα της φετινής περιόδου που αφορούν στην μειωμένη ελαιοπαραγωγή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος πρωτογενή τομέα κος Μανώλης Αγαπουλάκης και οι Πρόεδροι του Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Δήμου Βιάννου Μανώλης Κλαδάκης, του Συνεταιρισμού Εμπάρου Γιώργος Περογιαννάκης, του Συνεταιρισμού Αγίου Βασίλειου Κώστας Τζανάκης, και του Συνεταιρισμού Συκολόγου Μανώλης Αλέξανδράκης.
Στη συζήτηση αναπτύχτηκε το πρόβλημα της μειωμένης παραγωγής εξαιτίας της μη καρπόδεσης λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στον Δήμο κατά την περίοδο την ανθοφορίας των ελαιόδεντρων. Η εκτίμηση όλων ήταν ότι η παραγωγή της φετινής περιόδου σε όλη την επικράτεια του Δήμου θα είναι μειωμένη τουλάχιστον κατά 80% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που θα οδηγήσει τους παραγωγούς σε οικονομική ασφυξία, με δεδομένο ότι από το λάδι προέρχεται το εισόδημα τους, λόγω μονοκαλλιέργειας.

Στόχος είναι η διεκδίκηση των αποζημιώσεων της χαμένης παραγωγής με βάση τα πραγματικά περιστατικά και εκτιμήσεις που θα γίνουν από τον αρμόδιο φορέα τον ΕΛΓΑ, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για τον σκοπό αυτό θα ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Σταύρο Αραχωβίτη με την παρουσία και των βουλευτών προκείμενου να τεθεί το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης συζητήθηκαν θέματα όπως η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που αποκλείει πολλές περιπτώσεις αποζημιώσεων, όπως και την μειωμένη καρπόδεση αλλά και η αλλαγή στον νόμο περί Συνεταιριστικών Οργανώσεων που έχει εξαγγείλει ο Υπουργός. Η συνάντηση θα ζητηθεί για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και στον Υπουργό θα δοθούν όλα τα στοιχεία για την τεκμηρίωση του αιτήματος.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA