Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εκδήλωση για τον Καρκίνο του Προστάτη με τον όμιλο ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ
Εκδήλωση για τον Καρκίνο του Προστάτη με τον όμιλο ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 10-11-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου έγινε σήμερα το πρωί η εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Δήμο Βιάννου και τον Όμιλο Αγκαλιάζω με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη. Ο Δήμαρχος Βιάννου κος Μπαριτάκης ευχαρίστησε τους εθελοντές του Ομίλου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» που βρέθηκαν στην Βιάννο, τονίζοντας την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών ειδικά στις μέρες μας όπου η ενημέρωση των πολιτών είναι σημαντική σε θέματα υγείας και ιδιαίτερα σε αυτά που σχετίζονται με τον καρκίνο. Η Πρόεδρος του Ομίλου κα Αντωνοπούλου ανάφερε ότι ο σκοπός του Ομίλου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» είναι η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, την εκπαίδευση της κοινότητας σε θέματα καρκίνου καθώς και η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γιατρός ουρολόγος Μανώλης Λουλάκης που αναλυτικά αναφέρθηκε στον καρκίνο του προστάτη τόνισε ότι επιβάλετε όλοι οι άνδρες ηλικίας άνω των 45 χρονών με οικογενειακό ιστορικό να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις οι άνω των 50 να παρακολουθούν την πορεία της κατάστασής τους. Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του ο κος Λουλάκης είπε ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι ασυμπτωματικός. Σε προχωρημένο στάδιο μπορεί να δώσει συμπτώματα ουρολοιμώξεων, δυσουρίας και οστικού άλγους. Αλλά αυτό σε ακραίες περιπτώσεις. Η δακτυλική εξέταση αποτελεί την πρώτη διάγνωση ανιχνεύοντας ασυμμετρία και σκληρία στον προστάτη, ενώ σημαντική και επιβεβλημένη είναι η εξέταση αίματος με το PSA και ο συνδυασμός και των δύο φτάνει στο 93% της διάγνωσης.

Την συζήτηση έκλεισε ο γιατρός οφθαλμίατρος κος Μαρκάκης που αναφέρθηκε στο θέμα της πρόληψης ειδικά από τις μικρές ηλικίες με καταγραφή όλου του ιστορικού αλλά και την διενέργεια απαραιτήτων εξετάσεων ανά περίπτωση, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται τα χειρότερα και προλαμβάνονται αρκετές ασθένειες.

Στο τέλος των ομιλιών έγινε συζήτηση που λύθηκαν απορίες του κοινού.

 


Εκδήλωση για τον καρκίνο του Προστάτη

Εκδήλωση για τον καρκίνο του Προστάτη

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA